bordeaux kever

Maak kennis met de VW Kever

Enkele weetjes over deze sympathieke wagens

De Volkswagen Kever is niet enkel het bekendste model van Volkswagen, maar ook de bekendste Duitse auto en een van de meest bekende auto's ter wereld. 
De VW Kever was en is een immens populaire wagen, die bijvoorbeeld vaak in films terugkomt. 
Tussen 1945 en 2003 werden er meer dan 20 miljoen exemplaren geproduceerd. 

Drie generaties Kevers

We onderscheiden die belangrijke fases in de geschiedenis van de Kever. 

1945-1957: De eerste prototypen hadden geen achteruit. Later werden de typerende kleine ruitjes geplaatst. Die leken een beetje op de glazen van een bril (ovalen vorm). Daarom worden de eerste Kevers ook wel bril- of ovaalkevers genoemd. 

1957-1967: De Kevers werden technisch steeds moderner, met onder andere grotere ruiten, duidelijke knipperlichten en betere remmen. Dit verbeterede aanzienlijk het vermogen en de veiligheid van de wagen. 

1968-2003: In 2003 was de Volkswagen Kever de op een na meest verkochte wagen ter wereld. De laatste klassieke VW Kever werd in dat jaar gebouwd in Mexico, de productie in Duitsland was al gestopt in 1978.

De naam Kever

Tot 1967 werd de auto Type1 1200 of 1300 genoemd, naar de cc motorinhoud. In de volksmond was de auto door zijn ronde vorm echter beter bekend als Kever of Beetle. De naam Kever werd later ook door de autobouwer overgenomen. 

De Originele VW Kever cabrio

De originele Volkswagen Kever cabrio herken je aan het typeplaatje van Karmann en aan de zijruitjes achteraan die omhoog en omlaag draaien. Het chassisnummer begint met het cijfer 15.

De VW Kever Cabrio als ceremoniewagen

Arriveer in Stijl op jouw bruiloft, huwelijk of feest

Onze garanties

Reserveren

Meer weten over onze wagens? 

Contacteer ons vrijblijvend via onderstaand formulier. 

Super! Je aanvraag is verstuurd!

Oops! Hier ging iets, mis. Probeer nogmaals of contacteer info@keverhuren.be

Website made by © Benja